Bee Free


Ook voor de Naschoolse opvang hebben wij verschillende evenementen.

Bijen en Kaarsen educatieprogramma
Het programma op imkerij bestaat uit een bijenles met diploma en kaarsen maken, waarbij kinderen twee technieken leren en twee zelfgemaakte kaarsen meenemen als cadeautje. Na een pauze met limonade gaan de kinderen in twee groepen uiteen, een groep gaat een bijenwas kaars rollen en een groep gaat een kaarsje dompelen en daarna wisselen de groepen.

Het educatieve schoolreisje wordt afgesloten met een bijenkwizz waarbij de leerlingen in twee groepen 8 vragen beantwoorden en een diploma krijgen.  Er is een lesprogramma voor onder- midden en bovenbouw.

Boerenlandmiddag
Je krijgt een rondleiding door de tuinen, informatie over kruiden en een dierenspeurtocht met vragen over de kippen en geiten.
Er is een kleine kinderboerderij met geiten en kippen. Op het einde van de middag (of ochtend) bak je met een (zelf opgescharreld) ei + zelfgeplukte tuinkruiden een heerlijke pannekoek!

Ook mag je nog honing in een potje gieten die je mee naar huis krijgt.

Bovenstaande evenementen:
prijsopgaaf per mail op te vragen. Deze evenementen kunnen iedere werkdag ‘s middags gereserveerd worden. In de schoolvakanties ook ‘s morgens. Kijk ook op onze speciale vakantieprogrammering!